General Quiz – 3

1.)  This product is manufactured only by one company in India – The Mysore Paints & Varnishes Ltd.What is it?

25TH_INDELIBLE_INK_1809493f

 

Ans. Voter’s Indelible Ink

inkmark

 

 

2.)  Why did Pakistan supposedly name its missile ‘Ghauri’?

Prithvi_missile_india_01

Ans. Because it thought India had named Prithvi after Prithviraj Chauhan

 

3.) Name the wife of  Agni.

Ans. Swaha

 

4.) Whose ashes are supposedly stored at the Renkoji Temple in Japan?

picture-016

Ans. Subhash Chandra Bose

renkoji_atal

 

5. Who founded the Mysore Bank now known as the State Bank of Mysore?

state_bank_of_mysore

Ans.) Sir M. Vishweshvarayya

 

6.) Who is the Indian God of Medicine?

Dhanvantri2

Dhanvantri

 

7.) Which of India’s greatest freedom fighters got his name because his family were originally sellers of perfume?

Ans.) Gandhi from gandha

 

8.)Which state has the distinction of having the most Jnanpith Award winners?

jnanpith-logo

Ans.) Karnataka

 

9.) Subhash Chandra Bose renamed what as “Shaheed” and “Swaraj”?

b9

Ans.) The Andaman and Nicobar Islands

 

10.) The Gadag Co-operative Society is the only one in the whole country licensed to manufacture what?

Ans. The National Flag of India

indian-flag

 

 

Happy Reading!

Team CareerShapers!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s