General Quiz – 7

1. Which company’s name is derived from ‘Voice Data and Phone’?

Ans. Vodafone

vodafone

 

2. The title of Colonel Harland Sander’s autobiography is “Life As I Have Known It Has Been Finger Lickin’ Good”. But he is not famous for his book but something else. What is he famous for?

Ans. KFC(Kentucky Fried Chicken).

colonel-sanders

 

3. What is bacn(bacon) mail?

Ans. Bacn (pronounced like bacon) is email that has been subscribed to and is therefore solicited (unlike email spam is), but is often not read by the recipient for a long period of time. Bacn has been described as “email you want but not right now”.

 

4. The book ‘From Bankruptcy to Billions’ by Sudhir Kumar & Shagun Mehrotra is the story of the turnaround of which Indian Organizations?

Ans. Indian Railways

 

41gqKsbNrCL

5. Which multiplex chain has in-house food and beverage counter called ‘Refuel’?

Ans. Inox

021013_2444_1

 

6. ‘Billion Beats’ is an e-newspaper started by which famous Indian?

Billion beats-logo

Ans. Former President of India Dr. A.P.J. Abdul Kalam

apj_abdul_kalam_hd_wallpapers

 

7.  It is a British multinational corporation, with headquarters in RocesterStaffordshire, manufacturing equipment for constructiondemolition and agriculture. It is the world’s third-largest construction equipment manufacturer. Founded in 1945 by Joseph Cyril Bamford, after whom it is named; it continues to be owned by the Bamford family. In the UK it is often used colloquially as a generic description for mechanical diggers and excavators and now appears in the Oxford English Dictionary, although it is still held as a trademark.

Ans. JCB

JCB_3CX_sitemaster_at_Belvoir_2010_-_IMG_2981

 

8. What is the significance of Area 71?

wmdc

Ans. Area 71 is the title for Wal-Mart‘s 125,000-sq-foot datacenter which is located in CavernaMissouri near the Arkansas border(U.S.) The datacenter has a supposed capacity of over 460 terabytes of data. Area 71 is built directly on top of bedrock which gives it maximum strength to withstand many natural and man made disasters. It is also self-sufficient with generators and the capability to retain data link with the Wal-Mart network using copper wirefiber optic cable, or satellite communications.

Wal-Mart also uses Area 71 to control many functions of Wal-Mart stores. This includes turning the lights on and off, adjusting the climate control, and playing the in store music. Also run from the data center is the computer system that employees use to “clock in” at each location and also provides email to keep employees informed of events that are pertinent to their job function.

 

9. 4810 is a recurring theme in the products of which company? What is the logic behind the number 4810?

Ans. Mont Blanc(Manufacturer of Writing equipments, Watches and Jwellery). 4810 comes from the height of the peak Mont Blanc(4810 m). It is the highest mountain in the Alps and the European Union.

MontBlanc-4810-Nib-149-924x784 Img32603-800x600 the-new-cabochon-de-montblanc-montblanc-4810_10

 

10. Jean-Baptiste-Say coined which word first in about 1800 meaning “one who undertakes an enterprise”?

Ans. Entrepreneur

 

Happy Reading!

Team CareerShapers!!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s