General Quiz – 10

Q1. Why is the color of Facebook blue?

facebook_logo

 

 

Ans. Because Mark Zuckerberg is colour blind. (Zuckerberg is red-green color-blind and blue is the richest colour for him which he confirmed in an online interview.)

 

 

Q2. When this person first visited the facility that would later make him a part of a first in the world, he removed his shoes to enter the area as a mark of respect – which went on to be one of the reasons why he was chosen.

10153033_720759081308910_596973908006231180_n

In a peer vote conducted out of the top 20 candidates, 17 of them thought he was the most capable among them to lead the mission. 
Who is this global hero?

 

Ans. Yuri Gagarin (First man to go in space)

 

 

Q3. Owned by the Sealed Air Corporation, identify this brand used for relieving stress by many people, apart from its actual intended use.

1173747_607275809323905_779032767_n

 

Ans. Bubble Wrap

 

 

Q4. The Niagara falls were lit up blue earlier last night and will be lit up in the same spectacular fashion for the next 2 days between 9 and 11 pm. What is this arrangement being done for?

1071313_584932524891567_415204328_o

 

Ans. Niagra Falls, among many other prominent locations, was decorated to announce the birth of the royal baby. The blue was chosen to convey the tourists the gender of the baby.

 

 

Q5. Why is this global HIV/AIDS awareness and prevention campaign named ‘46664’?

944448_571233236261496_1156061811_n

 

Ans. 46664 (four, double six, six four) takes its name from the prison number (prisoner number 466 of 1964) given to nelson Mandela when he was incarcerated for life on Robben Island, off Cape Town, South Africa. (There is also a clothing brand named after this no.)

 

 

Q6. For whom this statue is erected?

482002_531296676921819_1768808179_n

 

Ans. Pythagoras

 

 

Q7. W = (Rv + Cm)/(v +m)

This is the formula for calculating what?

 

Ans. IMDB rating of movies.

download

W = weighted rating R = average for the movie as a number from 0 to 10 (mean) = (Rating) v = number of votes for the movie = (votes) m = minimum votes required to be listed in the Top 250 (currently 25,000) C = the mean vote across the whole report (currently 7.1)

.

.

Q8.The original name of this item invented by Bartolomeo Cristofori around 1700’s comes from Italian for “soft and loud”, but gradually it began being referred to as only by the “soft” part.What item is this?

 

Ans. Piano, which was originally named pianoforte it is. It was an improvement over an instrument called the fortepiano.

677

 

 

Q9. A flavoured carbonated soft drink, this Indian brand get its name from the Marathi word for ‘Of lemon’ that is “Limbu Cha”? Name the brand. 

Ans. Limca (Acquired by Coca-Cola in 1992. Belonged originally to Parle, India)

limca

.

.

Q10. Theophilus Van Kannel hated chivalry, and he put his energies from this cause into inventing something that we use today. His patent description is as follows: “three radiating and equidistant wings, provided with weather strips or equivalent for snug fit; It is perfectly noiseless, effectively prevents entrance of wind, snow or dust; there is no possibility of collision” what is his invention?

.

Ans.Revolving Doors, he hated the ‘you first please’ conventions and having to open doors for women.

.

.

.

Happy Reading!

Team CareerShapers!!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s